Avantaje saltele medicale vs alta saltea

avantaje saltele medicale

Avantaje saltele medicale vs alta saltea

Stiati ca omul petrece dormind sau macar stand in pat, aproximativ o treime din viata? Desi poate parea nu foarte credibil, acest lucru este foarte adevarat. Astfel putem intelege ca importanta confortului are un rol aparte. Gandeste-te la un simplu aspect; chiar si mobilierul dormitorului iti poate crea diverse neplaceri daca nu respecta anumite standarde ale ergonomiei, asa ca in cazul unei saltele neconforme sau necalitative, poti deduce ca acest lucru isi va pune serios amprenta asupra sanatatii tale.

Suprafata pe care dormim este foarte importanta. Una prea moale poate duce la diferite disfunctii ale coloanei vertebrale, pe cand una cu o densitate prea ridicata poate afecta circulatia sanguina. O saltea conforma rigorilor unui standard excelent, distribuie presiunea intr-un mod uniform si mentine corpul intr-o pozitie optima pe toata durata somnului. Aceste saltele medicale sau saltele ortopedice, cum mai sunt denumite, respecta foarte multe criterii necesare corpului uman.

Avantaje saltele medicale
In limba greaca, cuvantul “ortho” este sinonimul cuvantului “corect”. O saltea ortopedica, medicala, trebuie sa iti aduca confort, intr-un cuvant sa te simti bine cand stai culcat pe ea. Structura / compozitia acestor saltele medicale garanteaza un echilibru al inclinarii corpului si evitarea incordarii muschilor pe toata lungimea coloanei vertebrale.

Avantaje saltele medicale
Cand exista un astfel de confort, miscarile corpului nu mai sunt constranse indiferent care ne este pozitia, efortul muscular fiind unul minim. Proprietatile unei saltele medicale fac din aceste produse o varianta de mijloc,intre alte saltele foarte moi si unele rigide, usor duse la extrem. Cele dure, au o suprafata dreapta si pun o mai mare presiune asupra corpului iar cele foarte moi nu au puterea sa sustina coloana vertebrala, daca acest lucru ne este indicat.

Avantaje saltele medicale vs alta saltea

Fermitatea combinata cu elasticitatea, este caracteristica principala a unei saltele medicale, astfel ca o recunoastem usor, diferentiindu-se de celelalte saltele. Structura interioara a acestor saltele medicale poate diferi foarte mult deoarece acum tehnologia permite diverse invoatii in realizarea produselor. Producatorii aleg felul in care compartimenteaza compozitia din interior, asta in functie de cum doresc sa isi promoveze produsele, cu grade diverse ale fermitatii.

Avantaje saltele medicale
Cele mai noi saltele medicale sunt realizate dintr-un mix al materialelor, respectiv spuma poliuretanica densa si apoi un al doilea strat cu densitate vizibil scazuta. Astfel, printr-o simpla operatiune de intoarcere pe o fata sau alta vom obtine instant atat o saltea medicala tare cat si alta usor mai moale.

Avantaje saltele medicale
Calitatea unei saltele medicale este influentata de mai multi factori cum ar fi: distribuirea presiunii, microclimatul pielii, proprietatile antibacteriene / antialergice, stabilitatea, respectiv lunga durata a vietii. Celelalte proprietati precum fermitatea sau grosimea, sunt lucruri ce vor fi personalizate conform preferintelor fiecarui client. Multi isi doresc saltele medicale tari, altii opusul, mult mai moi, fapt pentru care, asa cum am spus mai devreme, unii producatori realizeaza saltele medicale ce au o parte tare si una moale. In acest fel, o singura saltea satisface gusturile mai multor utilizatori.

Avantaje saltele medicale vs alta saltea

Saltele memory foam (saltele din spuma cu memorie)

Asa cum o arata si titlul acestui articol, ne-am propus sa facem o comparatie a acestor saltele medicale si un un al doilea model, pentru a te ajuta sa alegi produsul care corespunde cu adevarat nevoilor tale.
Toate saltelele memory foam sunt realizate dintr-un material numit “memorycell”, care este o spuma vascoelastica inventata, utilizata la inceput de catre NASA pentru confortul costumelor pe care le purtau astronautii la diversele operatiuni.
Aducand mari avantaje in privinta confortului, aceasta spuma a inceput sa fie intrebuintata cu alte scopuri comerciale, respectiv realizarea saltelelor memory foam.
Caracteristica principala a acestor saltele memory este aceea ca se pot mula dupa forma corpului nostru (caracteristica pe care nu o regasim la produsele din categoria saltele medicale) atunci cand ne asezam pe ele. Acest lucru duce la eliminarea punctelor de presiune, astfel ca vom simti instant o placuta senzatie de confort. Imediat ce ne vom ridica, in cateva secunde doar, salteaua revine la forma initiala. Recomandam aceste saltele memory foam mai ales celor ce se confrunta cu diverse probleme ale articulatiilor deoarece ajuta la mentinerea unei bune functionari a sistemului sanguin, limfatic.

Cateva caracteristici principale ale saltelelor memory foam
– structura deschisa ce asigura un bun climat, o buna circulatie a aerului, astfel ca formarea mucegaiului este impiedicata
– compozitia elastica este foarte rezistenta atat la uzura cat si presiune, fara a-si pierde proprietatile
– flexibilitate mare, factor ce favorizeaza confortul si aduce beneficii pentru o buna stare de sanatate a articulatiilor
– spuma memory este foarte usoara astfel ca manevrarea unei saltele se va face usor
– relaxare, respectiv confort pentru persoanelor supraponderale
– spuma memory va face sa nu fii deranjat atunci cand partenerul se misca sau rasuceste
– protectie antibacteriana maxima, deoarece fiind realizata dintr-un material artificial, dezvoltarea acarienilor nu va fi posibila.

 

Avantaje saltele medicale vs alta saltea

Saltele latex
Pentru o comparatie cat mai buna, am ales un al treilea material, foarte popular, latex-ul. Sa vedem impreuna diferentele unei saltele medicale, comparativ cu una din latex.
Prima caracteristica a unei saltele latex vine in stransa legatura cele sus amintite, respectiv protectia antibectariana si antialergica. Ce este latex – ul? Un material natural, (esenta moale) ce diminueaza mult din presiune si care ajuta la eliminarea durerilor sau a disconfortului creat de somnul pe orizontala. Comparativ cu saltelele memory, nu vom simti acea senzatie de scufundare.
Fiind un material natural, dar mai ales elastic, daca aruncam o bucata de latex pe jos, ea va sari inapoi precum ca o bila din cauciuc. Nu are caracteristicile unei vascoze, astfel ca nu este foarte moale. Recomandam aceste saltele mai ales persoanelor ce au probleme cu coloana vertebrala, fiind mult mai apropiate ca si proprietati, produselor din categoria “saltele medicale”. Avantaje saltele medicale vs alta saltea

Call Now Button