In acest articol, “Ce trebuie sa stim despre o saltea ortopedica?”, vom raspunde celor mai importante intrebari pe care le au clientii. Cum alegi o saltea ortopedica cu adevarat calitativa? Ce caracteristici trebuie sa aibe o saltea ca aceasta?
Pentru a avea un stil de viata cat mai sanatos, este obligatoriu sa avem si un somn pe masura. O saltea care nu se potriveste nevoilor noastre, poate fi motivul principal pentru care nu ne putem bucura de un somn odihnitor. Daca atunci cand te trezesti, nu ai o stare energica, ci dureri sau zone amortite ale corpului, iar actuala ta saltea are o vechime considerbila, 10 ani, ia in calcul o schimbare!

In centrele comericale exista in prezent numeroase variante si oferte la capitolul saltele. Una dintre optiunile foarte bune, este alegerea unei saltele ortopedice. O saltea ortopedica are proprietatea de a se adapta formei corpului, fara a face compromisuri in ceea ce priveste ergonomia. Fiind ceva mai rigida, o saltea ortopedica incurajeaza o pozitie cat mai corecta a coloanei vertebrale, astfel ca vei avea un somn odihnitor chiar daca ai putea crede ca aceasta particularitate nu-ti ofera confortul cautat. O saltea ortopedica, asigura si copiilor o buna dezvoltare a sistemului osos.

Avand in vedere ca exista foarte multe oferte ce promoveaza saltelele de tip ortopedic, devine chiar greu sa te decizi asupra produsului pe care sa-l achizitionezi. Daca esti informat, iti va fi usor. In alegerea ta, fii atent asupra unor detalii.
Poate n-ai constientizat, dar dimensiunile unei saltele sunt aspecte ce influenteaza mult calitatea somnului, motiv pentru care trebuie tinut cont de ele.
Lungimea unei saltele trebuie sa fie cu cel putin 15 – 20 cm mai mare decat inaltimea corpului tau. Atunci cand vorbim despre un pat pentru o singura persoana, latimea saltelei trebuie sa fie de aproximativ 70 cm. Pentru paturile duble, 160 x 200 cm, putem spune ca este o dimensiune chiar ideala. Grosimea saltelei va fi cea care determina eficienta cu care este sustinuta coloana. Astfel, nu iti achizitiona niciodata o saltea cu o grosime sub 10 cm. Cu alte cuvinte, o saltea, cu cat este mai groasa, va avea o rezistenta ridicata, iar efectele ei benefice asupra corpului se vor observa mai bine, respectiv eficient.

Rigiditatea saltelei are un rol important. Principala cauza a durerilor coloanei, resimtite la trezire, este o saltea prea moale, deoarece aceasta nu poate oferi corpului posibilitatea de a avea contact uniform cu salteaua. Aceste produse sunt eficiente tocmai datorita acestei rigiditati care permite coloanei vertebrale sa stea intr-o pozitie adecvata. Opteaza pentru o saltea ortopedica, medicala, cat mai rigida pentru a trata problemele privind deformarile coloanei.

Materialele, atat cele din interiorul cat si exteriorul saltelei, au o mare importanta, deoarece confortul si calitatea saltelei depind foarte mult de ele. Recomandarea specialistilor este aceea de a cumpara o saltea realizata din materiale cat mai naturale. Bumbacul sau lana sunt materiale ideale pentru husa, deoarece permit pielii sa respire, fara a pastra umezeala. Retine insa urmatorul aspect insemnat: o husa din materiale complet naturale, nu rezista prea mult in timp. Un mix compus din materiale naturale si poliester calitativ, este solutia pentru calitate, respectiv rezistenta. Cat despre compozitia interioara a saltelei, este bine ca acestea sa fie cat mai naturala. Poti opta pentru latex natural sau alternative bio cu o baza din cocos, etc. Aceste compozitii permit o ventilatie optima, nu pastreaza umiditatea sau mirosurile neplacute.

Somiera pe care vei pune salteaua va influenta nu doar durata durabilitatea acesteia, ci si beneficiile ei. In cazul unei somiere uzate exista riscul sa provoace si saltelei o accelerare a deteriorarii. Nu uita ca somiera este cea care pune in valoare sau anihileaza caracteristicle terapeutice ale unei saltele. Dimensiunile somierei sunt iarasi un detaliu principal, ce nu trebuie ignorat. Daca nu se vor potrivi cu cea a saltelei, deteriorarea acesteia se va produce rapid iar disconfortul isi va face prezenta.

Comentarii