Iata o intrebare ce se regaseste pe buzele multora atunci cand vor sa cumpere o saltea: “care e cea mai buna saltea medicala?” Acest “cea mai buna”, reprezinta o idee foarte complexa. Un lucru e cert; nu exista “cea mai buna” ci doar “cea mai potrivita”. Tocmai asta-i motivul pentru care gasim in magazine atat de multe saltele cu proprietati diferite. Fiecare om are nevoi personalizate, nu suntem identici. Prietenii tai iti pot recomanda o saltea pe care spun ca se simt grozav, dar asta nu inseamna ca iti este potrivita si tie. Sau daca tu nu te simti confortabil pe ea, nu inseamna ca nu este buna, de calitate.

Te intrebi care este legatura dintre o saltea si durata, respectiv calitatea somnului tau? Adormi greu sau ai mereu insomnii desi esti cat se poate de obosit si tot ce ti-ai putea dori este sa te intinzi in patul tau, sa adormi? Simti ca desi ai dormit ore suficiente, oboseala e la la fel ca atunci cand te-ai dus la culcare? Zona spatelui , cea cervicala sau coloana iti fac probleme? Daca te regasesti macar intr-una dintre aceste intrebari, cu siguranta ai o saltea nepotrivita nevoilor tale.

Sunt destui cei ce isi imagineaza ca exista o saltea perfecta ce rezolva problemele tuturor. O informatie cu totul falsa! Preferintele, respectiv nevoile fiecarui om in parte sunt diferite, astfel ca o saltea perfecta pentru o anumita persoana nu este perfecta alteia. Asa a aparut intrebarea: “ce saltea trebuie aleasa pentru o buna odihna?” Ca sa afli raspunsul, intai afla care iti sunt problemele, cunoaste-ti nevoile, si vezi care saltea are caracteristicile ce-ti folosesc tie, abia apoi decide daca o cumperi sau nu.

Acum, piata de specialitate abunda in privinta ofertelor, existand foarte multe modele de saltele: simple (economice, din burete), saltele cu arcuri pocket, saltele medicale, saltele latex, saltele bio, saltele cu spuma memory, ori alte compozitii inovatoare. Uneori suntem bombardati cu prea multe informatii despre toate aceste saltele, ne pierdem in detalii si nu reusim sa ajungem la o concluzie evidenta cand vine momentul sa cumparam o saltea.

In concluzie, trebuie tinut cont de multe criterii atunci cand alegem pe cea mai buna saltea medicala, inclusiv pozitia in care dormim sau problemele avute. Daca alegem o saltea pentru o singura persoana lucrurile pot sta intr-un fel, decat daca vrem una pentru doua persoane. Daca te supara reumatismul, diverse forme ale bolilor articulare sau preferi dormitul indelungat pe o parte, indicat ar fi sa cumperi o saltea din spuma memory. Aceasta spuma memory preia forma corpului, se inmoaie sub caldura acestuia si ofera articulatiilor o buna sustinere. Acest model de saltea este recomandat persoanelor varstnice. In schimb, sustinerea coloanei vertebrale, se face excelent cu ajutorul unei saltele medicale, compozitia rigida ajutand structura coloanei sa-si pastreze pozitia dreapta. Cei cu diferite alergii pot cumpara o saltea latex. Continutul natural al acestui tip de saltele, le face ideale pentru persoanele sensibile, varstnice ori copii.

Daca simti ca iti lipsesc unele informatii atunci cand cumperi o saltea, orice model ar fi ea, cere atat sfatul medicului tau cat si al reprezentantilor firmei producatore.

Comentarii