Despre saltele medicale de calitate si felul in care sunt percepute de catre clienti

Saltele medicale de calitate si felul in care sunt percepute de catre clienti

Ne-am propus sa discutam din nou despre saltele medicale de calitate. Acest articol are ca scop analizarea perceptiilor pe care oamenii le au in privinta saltelelor. Din pacate exista foarte multe mituri, legende daca le putem spune asa, despre cum trebuie sa fie sau nu o saltea, care sunt bune sau mai putin bune. Din pacate multe dintre informatii nu sunt deloc adevarate, n-au o baza tehnica, stiintifica, in concluzie pot face rau celor ce le iau in considerare.

Subiectul fiind foarte vast, ne-am hotarat, asa cum am specificat la inceput, ca ne vom concentra atentia asupra categoriei ” saltele medicale de calitate”. Pana acum ceva vreme, toata lumea stia, credea, ba chiar se promova ideea cum ca cele mai bune saltele sunt cele rigide, tari. Nici medicii nu faceau exceptii. Recomandau pacientilor saltele medicale dure. In ultima perioada, productia, respectiv tehnologia saltelelor s-a dezvoltat foarte mult. Astfel s-au creat noi saltele, inclusiv saltele medicale de calitate, a caror efecte avute asupra corpului, au putut fi observate / analizate cu atentie. Concluzia a fost una fireasca: fiecare persoana are nevoie de saltele cu un anumit grad al duritatii, concepute dintr-un anumit fel de material, iar una din conditiile principale este ca produsul sa respecte normele ergonomice. Cu alte cuvinte, nu exista o saltea standard pe placul tuturor, deorece fiecare om este unic, diferit.
Lucrurile au evoluat. Oamenii au putut vedea schimbarile, au testat, achizitionat, diverse produse noi, revolutionare, astfel ca si-au schimbat perceptiile si s-au imbogatit cu noi informatii. Nici acum n-au fost promovate doare ideile corecte, bune, justificate, trecandu-se chiar intr-o usoara extrema, spunandu-se ca doar saltelele moi sunt cele mai bune, dorindu-si chiar sa achizitioneze saltele medicale de calitate care sa fie cat mai moi. Ascultand zvonuri ca acestea, multi s-au grabit, au achizitionat saltele moi, foarte moi chiar, iar acest lucru a avut repercursiuni asupra sanatatii unora dintre ei. Dupa cum am spus, gradul de rigiditate al unei saltele, lucru valabil chiar si in cazul unei saltele medicale de calitate, depinde de necesitatile, nevoile sau afectiunile fiecarui om in parte. Cand este vorba despre sanatate, confort, odihna, trebuie lasate deoparte „tendintele” sau moda.

Alte informatii, zvonuri, cu si despre saltele medicale de calitate

O saltea medicala de calitate , indiferent care ar fi structura sau compozitia ei, are un regim al vietii limitat la aproximativ 10 ani. E adevarat, ca si rezistenta ea poate fi folosita mult timp dupa acest termen insa cand am spus despre acei 10 ani ne-am referit la perioada in care caracteristicle si proprietatile unei saltele medicale raman in conditii optime. Multi dintre noi ne luam dupa aspectul exterior, care datorita materialului calitativ folosit la tapitare poate arata decent chiar si dupa multi ani. In interior insa, supusa uzului zilnic, salteaua cedeaza, spuma devine din ce in ce mai tasata iar odihna este evident afectata. In trecut, cand toate aceste lucruri nu se stiau prea bine iar piata produselor de acest gen nu abunda cu saltele de toate tipurile, asa cum se intampla astazi, acestea erau schimbate o data la 20 de ani, poate chiar mai mult. Un lucru total gresit. Trebuie sa fim realisti constientizand ca niciun lucru nu este vesnic, iar pentru o saltea, un deceniu reprezinta o lunga perioada, mult prea lunga, asta in conditiile in care in cei 10 ani, salteaua este folosita zilnic cel putin 6 – 7 ore.

Saltele medicale de calitate – dilema pretului sau alte compromisuri

Multe brand-uri, multe produse! Din acest motiv piata saltelelor a ajuns la o suprasaturatie. Asa cum era logic, pentru ” a da din coate „, pentru a atrage cat mai multi clienti, fiecare producator si-a facut propria campanie publicitara. Nu toate trebuiesc luate in seama. In ultima perioada, la tv sunt foarte multe reclame ce „fac cu ochiul”, oferind mult in schimbul unui pret uneori prea mic. O logica simpla ne poate spune ca aceste saltele au o calitate cel putin indoielnica. O varianta buna este alegerea unui producator ce ne poate ajuta cu obtinerea unor informatii reale despre produs, oferindu-ne posibilitatea de a le vedea sau chiar testa inaintea achizitiei.

Saltele medicale de calitate – sfaturi premergatoare achizitiei

– O saltea medicala de calitate trebuie sa fie asa cum am mentionat anterior calitativa, respectiv conforma nevoilor pe care le ai. Cum poti afla daca indeplineste aceste conditii? Informandu-te!
– Atunci cand vrei sa cumperi una sau mai multe saltele medicale de calitate , alege modelul pe care te simti tu foarte bine. Nu cumpara o saltea fiindca prietenul sau prietena ta si-a cumparat un anumit model si ti-a spus ca-i grozava. Pentru tine poate fi diferita, nicidecum grozava.
– Mare atentie la dimensiunile patului. Lungimea patului, implicit a saltelei trebuie sa fie mai mare decat inaltimea corpului, cu minim 7 – 8 cm.

Saltele medicale de calitate – la final un mic calcul matematic

Uneori pretul este cel ce ne face sa ne gandim daca vom cumpara sau nu salteaua ce ne place sau ne-am simtit foarte bine. Din nou din pacate, foarte multi fac compromisuri alegand sa ramana cu o parte din bani in buzunar, optand pentru modele mai putin potrivite lor. Cand achizitionezi o saltea medicala de calitate , reaminteste-ti faptul ca investeti ceva in urmatorii cel putin 10 ani din viata ta. Sanatatea si odihna pe care o vei avea in urmatorii ani va fi in functie de alegerea facuta.

Hai sa vorbim la obiect. Luam exemplul unei saltele medicale de calitate ,  calitate peste medie, cu dimensiunile 180 x 200 cm. Pretul acesteia este: 1265 RON.
Multi spun ca-i un pret prea mare.
Priveste lucrurile altfel:
1265 ROn : 3650 zile (10 ani) = 0,34 RON /zi.

Prin urmare, merita sa investesti 0,34 RON in sanatatea si odihna corpului tau?

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button
× Comanda prin Whatsapp