Despre saltele medicale, ortopedice si nu numai

despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele

Chiar daca uneori nu constientizam, o treime din propria noastra viata ne-o petrecem dormind. Alegerea unei saltele are un impact major, influentand in totalitate celelalte doua treimi. Fie ca-i vorba despre saltele medicale, saltele latex, cu sau fara arcuri, aceste obiecte indispensabile isi pun amprenta asupra vietii dar mai ales sanatatii noastre.
In cazul multora dintre noi se intampla ceva ce nu ar trebui. Atunci cand ne mobilam dormitorul, punem accent in special pe designul acestuia, pe forme, spatiul depozitarii sau multe altele, mai putin pe calitatea unei saltele. O greseala des intalnita. Cum am spus-o ceva mai sus, noi toti ne petrecem aproximativ o treime din timp in pat. O pozitie incorecta in timpul somnului poate duce la diferite afectiuni, in special ale zonei lombare ori a coloanei.
Sanatatea pe care o avem este direct influentata de calitatea somnului iar aceasta difera in functie de proprietatile unei saltele. Asta nu e tot; calitatea somnului va afecta pozitiv sau negativ multe alte abilitati cum ar fi: energia, starile emotionale, greutatea corporala, capacitatea de memorare, viteza cu care reactionam, productivitatea ori felul in care comunicam.

Despre saltele medicale, ortopedice si nu numai

Acum exista diferite saltele in comert din materiale diferite sau realizate prin tehnologii inovatoare. Structura acestor saltele poate fi cu arcuri, apa, spuma poliuretanica, spuma memory, latex, iarba de mare sau alte compozitii ce se incadreaza in zona bio.
Produsele din categoria ” saltele cu arcuri ” sunt foarte raspandite in Romania datorita faptului ca in trecut aproape toate saltelele se realizau pe structura de arcuri. Cu trecerea anilor, si aceste modele au evoluat. Chiar daca au dimensiuni sau grosimi diferite, calitatea lor este proportionala calitatii arcurilor, ce pot fi din sarma (otel-carbon), respectiv otel indeformabil.
Dupa cum spuneam, acest domeniu a evoluat la randul sau, ultima inovatie fiind un model nou de saltele (pocket) ce au arcuri independente. Ele lucreaza separat unul de celalalt, oferind celor care le utilizeaza libertate in privinta miscarii, fara a fi necesar sa se deranjeze unul pe celalalt. La comanda, aceste saltele se pot realiza in jumatati diferentiate, potrivite greutatii fiecaruia.

Despre saltele medicale, ortopedice si nu numai

Latex – ul este materialul din care sunt realizate un tip aparte de saltele ortopedice, recomandate de majoritatea medicilor deoarece pe langa proprietatile medicale, ofera un confort excelent. Putem adauga inca trei calitati ale unei saltele latex: este foarte elastica, antibacteriana, antialergica.
Compozitia interioara din latex ( aceasta fiind un compus natural) se aseamana intr-un fel cu proprietatile unei saltele memory foam deoarece se muleaza pe forma corpului si distribuie greutatea proportional pe intreaga suprafata a saltelei. Acest lucru duce automat la un bun confort in timpul somnului astfel ca miscarile de rasucire vor fi reduse considerabil. In comert exista multe versiuni ale acestor saltele : viscolatex, polilatex sau newex. Chiar daca am facut aceasta paralela cu saltelele memory foam, precizam totusi ca produsele din latex au mai degraba caracteristici / proprietati asemanatoare celor din categoria ” saltele medicale “.

Despre saltele medicale, ortopedice si nu numai

Spuma poliuretanica este materialul folosit la realizarea acestor produse numite saltele medicale. Putem spune cu siguranta ca sunt unele dintre cele mai vandute saltele.
Sa cumparam saltele medicale? Daca te supara spatele ori coloana vertebrala, (una dintre cauze fiind sedentarismul), atunci raspunsul este da. Aceste saltele medicale au o compozitie cu densitatea ridicata, sau altfel spus sunt ceva mai tari / rigide. Aceasta proprietate ajuta coloana vertebrala sa stea intr-o pozitie dreapta iar durerile vor inceta sa puna probleme.
Referindu-ne strict la compozitia acestor saltele medicale, mentionam ca aceasta poate fi diferita de la saltea la saltea. Producatorii aleg modalitatea prin care isi promoveaza produsele; unele avand grosimi sau nivele diferite ale rigiditatii. Unele saltele medicale au compozitie tare, altele sunt ceva mai moi. La produsele noi producatorii au inceput sa ofere clientilor doua variante ale duritatii in acelasi produs. In acest mod, prin simpla intoarcere pe o fata sau alta vom putea avea o saltea medicala tare si alta mai moale. Procedura este urmatoarea: jos, la baza, se pune spuma multidensa, rigiditate crescuta, iar desupra un alt strat din spuma poliuretanica elastica. Marginile prezinta aceeasi compozitie densa, rigida, pentru a nu se lasa in timp. Exista diverse versiuni ale acestor produse: saltele medicale profilate, saltele medicale ortopedice, saltele medicale aerate, etc.

Despre Saltele medicale – generalitati

– confort garantat, ergonomie excelenta
– influenteaza in mod pozitiv coloana vertebrala, zona cervicala / lombara
– reprezinta o varianta ideala pentru toate persoanele alergice datorita proprietatilor antibacteriene
– au lunga rezistenta in timp prin posibilitatea intoarcerii periodice pe o parte sau alta

Despre saltele medicale, ortopedice si nu numai

Ca si concluzie, trebuie doar sa ne informam corect si astfel vom putea sa intelegem care este salteaua potrivita pentru noi. Ce-i drept, exista multe modele dar acest lucru trebuie privit intr-un mod pozitiv. Asta inseamna ca avem multe posibilitati in privinta alegerii.
Un alt model pe care il putem mentiona este cel cu apa, saltele excelente mai ales pentru cei care au probleme cu alergiile, reumatismul, insomnia ori diverse alte disfunctii ale circulatiei periferice. Nu in ultimul rand, salteaua cu apa este recomandata femeilor insarcinate deorece le permite sa doarma pe burta.

Ofertele magazinelor precum ultimele inovatii ale producatorilor te pot “ameti”. Daca este posibil, cel mai indicat ar fi sa probezi salteaua inainte sa o cumperi. Un alt detaliu important il reprezinta tapiteria saltelei. Ar fi ideal ca aceasta sa aibe in compozitie si bumbac. Atentie insa: cei care si-ar dori o saltea acoperita in totalitate din bumbac trebuie sa stie ca aceasta va rezista mai putin in timp deoarece bumbacul natural dupa aproximativ un an de folosita incepe sa se scamoseze.

Despre saltele medicale . 

despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele,despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele,despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele,despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele, despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele , despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele , despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele , despre saltele medicale, saltele medicale, saltele, despre saltele

Call Now Button