Acest articol ” generalitatile unei saltele memory foam” si-a propus sa puna in evidenta caracteristicile si mai ales avantajele saltelelor din aceasta categorie.
Cu siguranta ati auzit ca aceste saltele sunt fabricate printr-o tehnologie revolutionara si ca datorita materialelor folosite se realizeaza ameliorarea punctelor de presiune, ceea ce duce la un somn cu adevarat relaxant si odihnitor.
Cu toate astea, alegerea unei saltele memory foam poate fi chiar dificila. Asta daca nu ai la dispozitie informatiile necesare sa poti intelege care sunt calitatile ce justifica pretul ei mai ridicat decat a altor saltele.

Generalitatile unei saltele memory foam

Memorycell este o spuma poliuretanica cu memorie, o versiune mult inbunatatita pentru a determina cresterea vascozitatii si a densitatii . Proprietatea principala a acestor saltele memory este aceea ca se pot mula dupa forma corpului nostru atunci cand ne asezam pe ele. In acest mod, punctele de presiune sunt reduse. Instant vom simti o placuta senzatie de relaxare. Cand ne ridicam, salteaua revine la forma initiala. Recomandam aceste saltele memory foam in special celor ce se confrunta cu diverse probleme ale articulatiilor deoarece ajuta la libera circulatie a sangelui, rezultand o buna irigare sanguina.

Spuma memory este des intalnita, ulilizata si in centrele medicale. Saltelele memory foam sunt folosite atunci cand pacientul este imobilizat la pat pentru o perioada mai lunga de timp. Presiunea exercitata asupra diferitelor zone din corp poate scadea sau chiar opri circulatia sangelui, provocand cangrene. Spuma memory a ajutat intr-un mod eficient la scaderea remarcabila a acestor neplacute evolutii.

La inceput, materialul memory foam a fost prea scump pentru o utilizare pe scara larga. In ultimii ani, odata cu dezvoltarea liniilor tehnologice, acesta a devenit destul de accesibil. El are multiple utilizari medicale, cum ar fi pernele scaunelor rulante, pernele paturilor din spitale sau alte diverse modele de perne pentru persoanele ce au dureri pe termen lung sau felurite probleme cu spatele. Pernele memory foam pot atenua, ameliora, durerile cronice musculare ale gatului.

In concluzie, aceste saltele memory foam ofera un suport mai bun decat orice alta clasica saltea.

Compozitia lor celulara permite aerului sa circule in interior. Astfel, nu se pastreaza mirosurile iar formarea mucegaiului devine imposibila.

In incheierea acestui articol generalitatile unei saltele memory foam, trebuie sa specificam ceva foarte important. Faptul ca o saltea memory foam ofera un confort net superior, este o certitudine, insa suntem obligati sa ne cunoastem nevoile, disfunctiile, corpul. Daca ai probleme cu spatele, coloana vertebrala, cel mai indicat este sa achizitionezi o saltea medicala datorita bazei usor rigide care ajuta la mentinerea structurii osoase. Totusi, daca problemele din aceasta categorie nu sunt prea grave, te poti bucura de avantajele unei saltele memory. Opteaza pentru un model cu un strat memory mai redus, aproximativ 3-4 cm (restul, spuma poliuretanica).

Comentarii