Husa saltea

husa saltea

Husa saltea

Cu siguranta multi vor sa stie cum sa-si protejeze salteaua impotriva mucegaiului.
Pentru a avea mereu o saltea curata, trebuiesc luate niste masuri de prevenire, mai ales daca avem copii mici sau tabieturi personale cum ar fi mancatul in pat.  Husa saltea. Ceea ce recomandam clientilor nostri este sa achizitioneze husa saltea speciala de protectie, lavabile. Acestea pot fi  curatate si spalate cu usurinta atunci cand scapam mancare pe saltea sau orice altceva ce o poate murdari.
Husa saltea
Pe langa muradrie, la saltele, una dintre neplacutele surprize este aparitia mucegaiului.  Acesta apare pe suprafata unei saltele vechi, neaerisite sau tinute in incaperi cu umiditate crescuta.  Husa saltea. Mucegaiul poate provoca alergii, boli de piele, astm sau pneumonii.  Ca si rezolvare, pregatiti o solutie cu apa calda si acool sau dezinfectant . Cu ajutorul unei carpe, stergeti fiecare suprafata de saltea, apoi lasati-o la aerisit, cel mai indicat intr-un loc luminos, pentru cateva ore bune.

Cum depistati mucegaiul? – Husa saltea

Unul dintre semnele ca avem o saltea cu mucegai este decolorarea. Insa atentie, nu o confundati cu decolorarea produsa de soare.  Mucegaiul poate avea diverse culori: rosu, negru, galben, portocaliu, alb, violet sau albastru.  Husa saltea. Iata un test foarte util: puneti o picatura de inalbitor pe zona colorata ce vi se pare “suspecta”: in cazul in care pata isi schimba culoarea sau dispare cu totul, fiti convinsi ca este vorba despre mucegai si trebuie cautate toate petele asemanatoare prezente pe saltea.
Un alt detaliu ce ne ajuta pentru a depista mucegaiul pe saltele este mirosul, unul specific umezelii ce seamana cu mirosul de pamant.

Sfaturi pentru prevenirea aparitiei mucegaiului – Husa saltea

O saltea poate rezista mult in timp daca este ingrijita corespunzator. Lenjeria patului trebuie sa fie intotdeauna curata, aerisita si uscata.  Pentru buna protectie a unei saltele, pe langa respectarea instructiunilor oferite de catre producator, trebuie sa tinem cont si de alte aspecte:
Husa saltea
Umiditatea incaperii – o umiditate accentuata “ingreuneaza” salteaua, fapt ce conduce la pierderea unor caracteristici. Husa saltea. Evitati sa uscati hainele in apropierea patului. Transpiratia este o alta problema. Fara o lenjerie dintr-un material natural (bumbac),aceasta se infiltreaza in saltea.
Aerisirea incaperii –   lasati zilnic, fie doar pentru cateva minute sa intre aer curat, scuturand lenjeria cand faceti acest lucru.
Temparatura incaperii –  daca aveti o saltea cu spuma memory, pastrati-o intr-o camera calda, pentru a evita pierderea elasticitatii acestei compozitii.
Somiera – O saltea asezata pe o placa de lemn sau direct pe podea risca foarte mult sa prinda mucegai. Cel mai indicat este ca o saltea sa fie asezata pe o somiera cu lamele pentru a permite trecerea aerului.

Husa saltea

Call Now Button