Cum sa avem saltele curate si noi mai mult timp – Intretinerea unei saltele

Intretinerea unei Saltele

Intretinerea unei Saltele

Esti multumit de noua ta saltea pe care tocmai ti-ai cumparat-o? Daca da, inseamna ca esti mult mai odihnit si ai un tonus excelent dupa o noapte in care ti-ai rasfatat intregul corp. Avand o saltea care te multumeste in totalitate, sigur vei dori sa o poti pastra cat mai mult timp intr-o stare buna. Te putem ajuta cu cateva sfaturi in ceea ce priveste intretinerea unei saltele.

Intretinerea unei Saltele – Recomandari

1. Una dintre recomandarile principale la o saltea vizeaza intorcerea ei periodica, pe ambele parti. Acest lucru este indicat in special in cazul unei saltele cu arcuri, evitandu-se astfel tasarea acestora. La ce perioada trebuie intoarsa salteaua? Aceasta operatiune trebuie facuta de aproximativ doua ori pe an.

Intretinerea unei Saltele – Recomandari
2.  Pentru o saltea, praful a fost intotdeauna inamicul principal, chiar daca vorbim despre o saltea realizata din materiale antialergice. Pentru a evita acest lucru apeleaza la aspirare ceea ce va ajuta sa ai in permanenta o saltea pastrata intr-o buna stare igienica. Daca iti faci timp pentru acest aspect macar o data pe luna, neplacutele alergii vor deveni amintire.

Intretinerea unei Saltele – Recomandari

3. O alta solutie practica pentru pastrarea in bune conditii a unei saltele este imbracarea ei intr-o husa protectoare. Avantajele folosirii acestei huse sunt: impedica infiltrarea prafului in straturile unei saltele, protejeaza impotriva petelor (cerneala, mancare, etc) , poate fi spalata oricand. Asa cum in piata de profil exista multe saltele cu diferite caracteristici, acest lucru este valabil si in privinta huselor. Unele dintre ele au proprietati impermeabile ceea ce inseamna ca vom avea mereu o saltea uscata.

Intretinerea unei Saltele – Recomandari

4. Daca pana acum nu ati apelat la varianta sus mentionata, respectiv protejarea unei saltele cu o husa si accidental ati murdarit-o, patat-o, nu faceti greseala sa incercati curatarea ei cu apa. Odata imbibata in spuma poleuretanica sau memory, daca nu este bine uscata, apa poate produce mucegai. In comert exista acum destul de multe produse care curata foarte eficient doar zona afectata.
In cazul petelor de urina sau a mirosurilor neplacute, puteti folosi urmatorul amestec: apa, bicarbonat si otet in care adaugam putin detergent.
Toate aceste sfaturi sunt valabile fie ca vorbim despre saltele memory foam, medicale ori cele clasice (structura arcuri).

saltele medicale, intretinerea unei saltele , intretinerea unei saltele medicale, intretinerea unei saltele memory foam, saltea memory foam , saltea, saltea cu arcuri, saltea medicinala , saltea ortopedica ,

Call Now Button