Nu cumpara o saltea memory foam doar pentru ca te-a convins reclama

Articolul “Nu cumpara o saltea memory foam doar pentru ca te-a convins reclama“, isi propune sa faca o analiza neutra, la rece si cat mai completa legata de tot ce inseamna saltele memory foam. Sunt ele intr-adevar asa grozave precum ne sunt prezentate? In mare parte raspunsul ar fi “da”. Dar adevarul pur este ca aceste saltele nu sunt potrivite pentru oricine. Atunci? Cine ar trebui sa le cumpere? Toti cei care nu au afectiuni ale coloanei vertebrale, sau cel putin nu foarte pronuntate, grave. Pentru astfel de situatii, este necesara cumpararea unei saltele medical ortopedice datorita compozitiei sale rigide ce ajuta coloana sa fie sustinuta intr-o pozitie care daca nu sa corecteze problemele pe deplin, macar sa aduca ameliorari.
Pentru toti cei care fac parte din prima categorie, cei fara evidente probleme ale coloanei, cumpararea unei saltele memory foam le va aduce multe beneficii.
Poate va intrebati care este prima calitate a unei saltele memory. Exista multe raspunsuri dar cel mai concludent este: confortul! Mult confort si ergonomie! A sta intr-un pat un anumit numar de ore nu garanteaza odihna. Uneori poate fi chiar obositor. Acesta este meritul unei saltele memory, te face sa simti cu adevarat ca te-ai odihnit atunci cand te vei da jos din pat.

Cunoscute pe piata si sub numele “saltele cu memorie“, aceste produse au o compozitie inovatoare,realizata din doua straturi de spuma. Primul, cel din spuma memory, cu care interactionam direct, actioneaza instant, imediat cum detecteaza caldura corpului. Spuma memory nu-i altceva decat un material vasco-elastic care reuseste sa propage presiunea punct cu punct, reactionand si actionand doar in zona ce va fi apasata. Mai exact, atunci cand dormim pe o parte, capul ramane pe perna iar umarul se va scufunda usor. Prin urmare nu vom mai amorti, nu vom fi treziti de necesitatea schimbarii pozitiei iar somul va fi mai legat, neintrerupt.
Avand in vedere ca de la an la an partea tehnologica se tot dezvolta, pe piata apar periodic noi modele, saltele memory cu particularitati aparte. Un exemplu ar fi salteaua memory cu compozitie mixta spuma – gel, ideala mai ales pe timpul verii dat fiind faptul ca nu se incalzeste.
Saltelele din aceasta categorie au proprietatea de a se adapta, mula dupa forma corpului. Acest lucru aduce multe avantaje, cel mai important fiind reducerea presiunii asupra corpului, astfel ca dimineata nu ne vom mai simti amortiti. Sistemul limfatic, circulatia sangelui, toate acestea vor functiona foarte bine pe intreaga perioada a odihnei.
Datorita celulelor din compozitia spumei memory, circulatia aerului cat si reglarea termica se face foarte usor. Prin urmare, salteaua va fi mereu uscata fiindca aerul permite eliminarea umiditatii produse de corp. Asadar spuma cu memorie este un material termo-sensibil, termo-adaptabil, cu o “inteligenta” proprie ce actioneaza instant.

Preturi
Pretul a fost intotdeauna cel care a avut o puternica infulenta cand a trebuit sa stabilim ce saltea achizitionam. Limitandu-ne strict la produsele despre care discutam, putem observa ca o saltea memory, desi avand aceeasi grosime, are un pret diferit.
Ce anume duce la aceste diferente, chiar daca-i vorba despre produsele aceluiasi producator?
Salteaua memory are o dubla compozitie, lucru prea putin stiut. Practic are doua straturi de spuma, unul din spuma poliuretanica si celalalt vascoza elastica (memory foam). Auzind acestea, multi clienti sunt putin derutati, intreband mirati de ce salteaua nu este integral realizata din spuma memory, precum insasi denumirea o spune.
Nu exista o saltea realizata integral din spuma memory. Daca ar fi asa, ea nu ar putea fi utilizata deoarece ar fi mult prea moale, astfel ca ne-am scufunda total in ea lipsiti de orice echilibru. Singura exceptie o fac topper-ele care vin ca si strat asezat peste actuala noastra saltea.
Care este grosimea stratului memory? Majoritatea producatorilor au oferte ce oscileaza intre intre 2 – 10 cm. Cu cat stratul din spuma memory, este mai gros, creste atat confortul…dar si pretul. Din dorinta de a avea cat mai multe vanzari, multi producatori apeleaza la diferite variante economice, folosind un strat mai subtire. Un exemplu in acest sens sunt produsele teleshoping, promovate agresiv. Pretul devine atractiv insa confortul lipseste. Daca este vorba despre o persoana supraponderala, achizitia unui produs ca acesta ii va aduce curand o mare dezamagire.

Salteaua memory foam si sectorul medical
Produsele acestei categorii le gasim tot mai des in sectorul medical, fie ca-i vorba despre spitale sau clinici private. Saltelele memory sunt utilizate mai ales in situatii delicate cand pacientul ramane imobilizat pentru un timp indelungat. In situatii de acest gen, presiunea permanenta ce va fi prezenta pe unele zone ale corpului pot scadea respectiv opri circulatia sangelui, ceea ce duce la provocarea cangrenelor.
Cu ceva timp in urma, spuma memory era mult prea scumpa, astfel ca n-avea o utilizare prea comerciala. Odata cu evolutia progresului tehnologic totul a devenit accesibil, astfel incepand productia masiva a produselor cu compozitie din spuma memory. Aceasta are multiple utilizari medicale, dintre care reamintim; pernele paturilor din incintele medicale (spitale, clinici , azile ), saltele, toppere, perne pentru scaun rulant, etc.
Comparativ cu vechile saltele, una de tip memory foam ofera un confort si o ergonomie mult superioara. Compozitia celulara este deschisa, ceea ce favorizeaza ventilatia interioara si aduce alte beneficii precum: pastrarea saltelei mereu uscate, impiedicarea dezvoltarii mucegaiului, acarienilor sau a altor bacterii.

 

 

Call Now Button