Saltea memorie

saltele de dormit ieftine, Saltea memorie

Saltea memorie

Perna nepotrivită agravează durerea de cap – Saltea memorie

O pernă buna trebuie să menţină o poziţie corectă a capului şi gâtului faţă de trunchi. Pentru o postură normală de dormit, doar capul şi gâtul trebuie „amplasate” pe pernă, nu şi umerii. O pernă nepotrivită poate accentua durerea de cap şi de ceafă, sforăitul şi amorţeala umărului şi a braţului.

Saltea memorie

Pernele din latex, care sunt cele mai rezistente la praf, sunt indicate celor cu dureri de ceafă. Persoanele predispuse alergiilor ar trebui să opteze pentru perne sintetice, nu pentru cele din puf şi pene.

La cât timp le schimbi – Saltea memorie

Durata medie de viaţă a unei saltele este de 10 ani, deşi cei mai mulţi oameni reuşesc să o menţină mai mult de atât în stare bună. Odată ce observi că a făcut cocoloaşe sau că nu mai are aceeaşi elasticitate, este cu siguranţă timpul să o înlocuieşti.

Saltea memorie

„Deşi saltelele din ziua de azi sunt făcute să dureze pe termen lung, ele trebuie totuşi schimbate periodic din câteva motive. Caracteristicile corpului nostru se schimbă cu anii. Saltelele înmagazinează praf şi microorganisme care pot duce la alergii sau la alte probleme de sănătate”, afirmă medicul Codrin Huszar.

În schimb, pernele trebuie înlocuite mai devreme, la fiecare 1-2 ani, pentru că în ele se pot aduna mai repede praf şi alţi acarieni.

Dr. Codrin Huszar, medic specialist ortopedie traumatologie, Sanador, Bucuresti – Saltea memorie

Salteaua fermă, indicata celor cu dureri de spate – Saltea memorie

Salteaua trebuie să susţină corpul într-o poziţie neutră, în care coloana să-şi menţină curburile normale, iar capul, umerii şi călcâiele să fie aliniate. Dacă salteaua este prea tare, de exemplu, va produce durere pe zonele de presiune şi ne va forţa astfel să găsim poziţii forţate, iar dacă este prea moale, ne va face să dormim în poziţia ghemuit.

Ambele situaţii pot face să ne trezim cu dureri dimineaţa. În general, o saltea mai fermă este indicată persoanelor cu dureri de spate.

Indiferent de indicaţiile specialiştilor, salteaua cea mai potrivită este cea care te face să te simţi cel mai comod, de aceea este de preferat să fie probată înainte de cumpărare, prin menţinerea timp de 10-15 minute a poziţiei de somn uzuale, eventual cu pernă proprie.

Sursa: clicksanatate.ro

Saltea memorie

Call Now Button