Saltea

saltea memory foam stil20

Saltea

Tipuri de saltea

 • Saltea cu arcuri: are în mijloc un rând de arcuri metalice, peste care se lipesc straturi de feltru pentru susținere și confort. Diametrul și grosimea arcurilor variază, la fel și numărul acestora din saltea. Cu cât arcurile au o grosime mai mare cu atât salteaua va fi mai fermă, iar cu cât arcurile sunt mai înguiste cu atât salteaua va fi mai moale.
 • Saltea de burete/spumă memory: este făcuta din spumă memory/vascoelastice, care este realizată din poliuretan de mare densitate. Fiind sensibilă la temperatură, se adaptează formei corpului pe măsură ce acesta o încălzește. Fiind sensibil la temperatura, poliuretanul memory/vascoelastic incalzeste suprafata de dormit fiind deosebit de placut pe perioada rece a anului
 • Saltea cu arcuri îmbrăcate individual sau saltea pocket spring: miezul este compus din arcuri, iar fiecare arc în parte este împachetat individual în material textil. Astfel, fiecare arc se adaptează independent corpului, îmbinarea arcurilor individuale se face fie prin lipire sau prin coasere.
 • Saltea de burete/poliuretan: Tipurile de poliuretan pentru saltele sunt de doua feluri. Poliuretan cu celulatie inchisa si poliuretan cu celulatie deschisa (spuma rece)
 • Saltea crossover: este o combinație între saltele de pat cu arcuri și cele de burete (latex sau memory)
 • Saltea ortopedica: este denumirea generică a saltelelor mai ferme, care asigura alinierea corectă a coloanei vertebrale
 • Saltea cu apă: saltea umplută în întregime cu apă, se adaptează formei corpului
 • Saltea gonflabila: saltea umplută în întregime cu aer

Saltea memory foam

Saltelele Memory Foam sunt făcute din spumă vascoelastică, care este realizată din poliuretan de mare densitate. Proprietatea principală o reprezintă faptul că fiind sensibilă la temperatură, se adaptează formei corpului pe măsură ce acesta o încălzește.

Istoric

Materialul cărui nume o poartă, memory foam-ul, a fost inventat în anul 1966, în cadrul unui proiect NASA, cu scopul de a îmbunătăți siguranța amortizoarelor din aeronave. Oamenii de știință Chiharu Kubokawa și Charles A. Yost au fost contribuitorii principali ai acetui proiect. În cele din urmă Yost, în colaborare cu NASA, a fondat compania Dunamic Systems, a cărei activitate principală era comercializarea produselor cu memory foam. În anii 1980, drepturile de proprietate intelectuală asupra materialului au expirat, astfel intrând în domeniul public, iar Fagerdala World Foams a fost una dintre puținele firme dispuse să includă memory foam în portofoliu, datorită dificultății și nesiguranței procesului de fabricație. În 1991 salteaua pe care au lansat-o, numită Tempur Pedic, a dus în cele din urmă la compania Tempur World, producătoare de saltele și perne. Pe lângă producerea de saltele și perne, memory foam este utilizat în fabricația anumitor produse medicale. [

Avantaje

 • Sunt reduse punctele de presiune (cu până la 80% față de salteaua tradițională). Acest fapt este important în special pentru cei care dorm în general pe o parte, deoarece necesită o flexibilitate mai ridicată pentru a obține o aliniere corectă a coloanei.
 • Efectul de balans este minimizat față de saltelele tradiționale cu arcuri, o veste bună în special pentru persoanele care au un partener care se foiește în timpul nopții.
 • Dețin proprietăți hipoalergenice. Din acest punct de vedere sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse alergii.
 • Saltelele memory își mențin proprietățile în general o perioadă mai îndelungată, beneficiind și de o perioadă de garanție relativ îndelungată
 • Din punctul de vedere al întreținerii nu sunt foarte pretențioase, deși este recomandat întoarcerea acestora din când în când (atât de pe o parte pe alta, cât și cât și pe lungime). Adițional este recomandat aspirarea periodică a acestora, folosirea unei huse de protecție etc.

Dezavantaje

 • Saltelele memory foam pot avea un miros specific atunci când sunt nou achiziționate și chiar dacă acesta dispare în timp
 • Unii pot considera că este dificil să își schimbe poziția de dormit, odată ce salteaua s-a conformat cu corpul aflat într-o anumită poziție.
 • Dezavantajul faptului că saltelele memory foam sunt sensibile la temperatura, poate fi că în camerele reci acestea să devină mai ferme
 • Fiind sensibile la temperatură, saltelele memory foam pot fi considerate mai călduroase.

Saltea

Pentru detalii suplimentare sau cereri speciale vă rugăm să ne contactați.

Call Now Button