Saltele ieftine si bune

untitled445

Saltele ieftine si bune

Ne petrecem o treime din viata dormind, si alegerea unui suport potrivit corpului nostru are un efect foarte important asupra celorlalte doua treimi
Saltele ieftine si bune

Saltele ieftine si bune

De multe ori, cand alegem mobila pentru dormitor dam o importanta deosebita designului si spatiilor de depozitare si lasam la voia intamplarii calitatea unei saltele potrivite corpului nostru.

Cu totii petrecem cel putin o treime din viata in pat si stim ca pozitiile incorecte din timpul somnului pot fi cauza principala a unor afectiuni ale coloanei vertebrale.

Saltele ieftine si bune
Sanatatea noastra depinde de somnul odihnitor pe care il avem, iar acesta din urma este dependent de salteaua pe care dormim. In plus, durata si calitatea somnului ne influenteaza atentia, energia, starea sufleteasca, greutatea corpului, perceptia, memoria, viteza de reactie, productivitatea, abilitatile de comunicare etc.

Ai de unde alege – Saltele ieftine si bune

In functie de structura interna, saltelele pot fi: cu arcuri, apa sau aer si din spuma poliuretanica, latex sau iarba de mare.

> Saltele ieftine si bune – Salteaua cu arcuri, devenita deja clasica, se intalneste in majoritatea caselor din Romania. Chiar daca poate varia in functie de grosime si densitate, calitatea ei depinde foarte mult de cea a arcurilor, care pot fi din otel indeformabil sau din sarma de otel-carbon.

Saltele ieftine si bune

Cea mai noua inventie in materie este salteaua cu arcuri independente, care se comprima separat si au marele avantaj de a le oferi ocupantilor independenta de a se misca in voie, fara a se deranja unul pe celalalt. La comanda se pot face chiar saltele cu jumatati diferentiate in functie de greutatea fiecaruia dintre soti.

> Saltele ieftine si bune – Salteaua din latex este considerata cu adevarat ortopedica si recomandata de majoritatea medicilor ca fiind cea mai potrivita pentru un somn odihnitor.

Are marele avantaj de a fi deosebit de elastica, antialergica si antibacteriana. Miezul din spuma de latex (pe baza de cauciuc natural) ia forma corpului si ii distribuie in mod egal greutatea astfel incat sa se reduca miscarile de rasucire din timpul somnului. In functie de modul de prelucrare, magazinele pot oferi saltele din polilatex, newlatex, viscolatex etc.

Saltele ieftine si bune

“Chiar daca a aparut de doar trei ani in Romania si este mai scumpa decat cea cu arcuri, salteaua cu latex se bucura deja de mare succes. Nu mai este un produs despre care informam noi, oamenii stiu despre avantajele latexului, vin si intreaba. Numai anul acesta vanzarile noastre au crescut de doua ori si jumatate”, declara Gabriela Cosac, de la Departamentul Vanzari, firma Lineaflex.

> Saltele ieftine si bune – Salteaua din spuma poliuretanica este mai rigida, in functie de densitatea fiecaruia dintre straturile ei. La baza se pune un tip de spuma multidensa, foarte rigida, iar la suprafata un strat de spuma mai elastica. Are intotdeauna marginile dintr-un strat foarte dens, pentru a se evita fenomenul de “lasare”.

Salteaua cu apa este recomandata persoanelor care sufera de reumatism, discopatii, nevralgii, alergii, sciatica, probleme de circulatie periferica si insomnie.

Este preferata si de femeile insarcinate, care astfel pot dormi pe burta. Chiar daca in SUA este extrem de populara inca din anii ‘80, la noi este deocamdata destul de scumpa.

Calitatile unei saltele bune – Saltele ieftine si bune

Ofertele diverse ale magazinelor si ultimele inovatii ale producatorilor te pot bulversa, dar trebuie sa stii ca este normal sa probezi salteaua inainte de a o cumpara. Exista cateva indicii care iti arata daca aceasta este de buna calitate. Astfel, trebuie sa stii ca:

> Salteaua trebuie sa asigure o sustinere adecvata a intregului trup si sa mentina coloana vertebrala in pozitia sa fireasca, adica dreapta.

Saltele ieftine si bune
> Doua persoane care stau pe aceeasi saltea nu trebuie sa se rostogoleasca involuntar una spre cealalta. Exista saltele cu arcuri pentru paturi duble, care au jumatatile bine definite.

> Salteaua trebuie sa se adapteze temperaturii corpului, adica sa aiba o fata pentru vara si una pentru iarna. In perioadele reci, sunt recomandate materialele de acoperire din lana, iar vara cele din bumbac sau matase.

Saltele ieftine si bune

> O saltea care nu absoarbe umezeala in timpul verii este la fel de neplacuta ca una care se incalzeste greu iarna. De aceea, materialele folosite pentru acoperire trebuie sa fie termoregulatoare si antiperspirante.

Saltele ieftine si bune

Call Now Button