Saltele memory versus saltele latex

saltele memory versus saltele latex

Saltele memory versus saltele latex

Acest articol isi propune sa prezinte toate informatiile privind avantajele si dezavantajele regasite la produsele din categoria saltele memory si saltele latex. Iata cea mai frecventa intrebare pe care o au clientii nostri: Sa achizitionez o saltea memory sau o saltea latex?

Saltele memory
O saltea memory reactioneaza la presiune si greutate intr-un mod specific ei, oferind o stare placuta, odihnitoare, practic vom avea impresia ca ne scufundam in puf. Spuma acestei saltele preia forma corporala si transfera greutatea acestuia pe intreaga suprafata a patului. Celelalte saltele, modele clasice cu burete, opun rezistenta greutatii iar in cazul in care dormim mai mult timp pe o singura parte, ne vom trezi amortiti. Imediat ce schimbam pozitia, spuma memory isi revine la forma ei initiala.
Memory foam este un material vasco-elastic, acesta fiind motivul pentru care exista senzatia de cufundare, respectiv reflexie a fortei. Cand este apasata, salteaua memory se deformeaza, apoi revine gradual la forma initiala. Caldura reprezinta un factor foarte important. Cu cat temperatura este mai mare cu atat salteaua devine mai elastica.
Aceste saltele sunt realizate din poliuretan, un compus chimic bazat pe produse derivate din petrol. Facem aceasta remarca pentru a fi onesti cu cei care au retineri in a cumpara un produs non eco-friendly.

Saltele latex
Prima caracteristica a unei saltele latex vine in stransa legatura cele amintite mai sus, respectiv proprietatea eco-friendly. Latex – ul este un material natural, in esenta moale, ce diminueaza mult din presiune si ajuta la eliminarea durerilor sau a disconfortului creat de somnul pe orizontala. Cu toate acestea, nu vom simti placuta senzatia de scufundare regasita la o saltea memory. Cum spuneam, fiind realizate dintr-un material natural, aceste saltele din latex au inalte calitati antimicrobiene, antialergice.
Fiind un material elastic, daca aruncam o bucata de latex pe jos, ea va sari inapoi precum ca o bila de cauciuc. Neavand caracteristicile unei vascoze, nu este la fel de moale. Recomandam acest material persoanelor cu afectiuni ale coloanei vertebrale.

Saltele memory versus saltele latex

Dupa cum se observa in analiza noastra, ambele variante au proprietati benefice odihnei si sanatatii dar trebuie sa o alegem pe cea care ni se potriveste mai mult. Avantajul unei saltele memory este confortul deosebit deorece elimina presiunea corporala pe tot parcusul somnului. In schimb, o saltea latex este foarte rezistenta si prezinta o serie de avantaje prin proprietatile sale antialergice avand in vedere ca este realizata dintr-un material natural (latex). La capitolul confort, o saltea din latex nu atinge performantele uneia din spuma memory. Dar acest lucru nu trebuie trecut la dezavantaje. Ce-i drept, aceste saltele memory sunt moi, pufoase, ne simtim grozav pe ele, insa pentru o persoana cu probleme in zona lombara sau a coloanei vertebrale, rigiditatea usor ridicata a unei saltele latex este mult mai recomandata.Saltele memory versus saltele latex

saltele memory versus saltele latex, saltele memory , saltele latex,saltele memory versus saltele latex, saltele memory versus saltele latex, saltele memory versus saltele latex,saltele memory versus saltele latex , saltele memory versus saltele latex , saltele memory versus saltele latex , saltele memory versus saltele latex

Call Now Button