Saltele saltex pret

saltele medicale la comanda, saltele saltex pret

Saltele saltex pret

Cum imi intretin salteaua? – Saltele saltex pret

Aeriseste periodic salteaua. Dupa livrare, salteaua trebuie aerisita timp de 4 ore pentru a reveni la forma corespunzatoare si pentru a elimina mirosurile acumulate in timpul depozitarii. Pentru o buna igiena a saltelei tale trebuie sa o aerisesti cateva ore saptamanal (lasa salteaua sa respire fara lenjerie sau protectie).

Saltele saltex pret

In prima luna de utilizare intoarce salteaua odata sau de doua ori astfel incat structura si matlaseul sa se aseze uniform. Dupa aceea intoarce salteaua in functie de cele 4 anotimpuri

  • Primavara pozitioneaza salteaua pe una dintre fete
  • Vara intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor
  • Toamna pozitioneaza salteaua pe cealalta parte
  • Iarna intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor

Aspira periodic salteaua. Este recomandat sa o aspiri de 3-4 ori pe an. Daca ai ales un model cu husa detasabila, o poti curata conform instructionilor producatorului in momentul in care aceasta s-a murdarit.

Saltele saltex pret

Curata petele de praf cu o carpa alba moale din bumbac inmuiata in apa si stoarsa bine, cu miscari circulare delicate. Nu folosi produse de curatare lichide direct pe saltea. Se poate pata sau poti distruge iremediabil structura elastica a acesteia.

Cum imi protejez salteaua? – Saltele saltex pret

Pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare saltelei tale ideal este sa folosesti o protectie de saltea simpla sau rezistenta la lichide, respirabila si usor de curatat in masina de spalat.

Evita expunerea saltelei in lumina directa a razelor solare sau langa sursele de caldura.

Cati ani pot folosi o saltea? – Saltele saltex pret

O saltea trebuie folosita maxim 10 ani, folosirea saltelei o perioada mai mare de 10 ani are efecte negative asupra sanatatii.

Saltele saltex pret
Chiar daca husa saltelei arata inca bine, dupa 10 ani de folosire zilnica structura elastica este cu siguranta deteriorata. Pe de alta parte, foarte des nu estimam corect starea somierei. Daca salteaua a ajuns la final ca structura elastica si igiena aceasta situatie este direct legata si de faptul ca somiera nu-si mai indeplineste rolul de „amortizor”.

In unele situatii este posibil ca salteaua sa se deterioreze mai rapid daca somiera este veche si nu mai ofera sustinerea corecta saltelei. O investitie in saltea si somiera inseamna investitie in propria sanatate.

Cum imi transport salteaua? – Saltele saltex pret

Saltelele din latex sau spuma pot fi pliate. Daca insa ai cumparat o saltea cu arcuri este interzisa plierea acesteia. Exista riscul deformarii ireparabile a structurii de arcuri.

Evita achizitia unei saltele comprimate. Comprimarea afecteaza calitatea saltelei. Orice saltea rulata pentru a ocupa mai putin spatiu de depozitare sau pentru reducerea cheltuielilor de transport, isi pierde semnificativ din calitatile sale.

Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute sa pozitionezi usor salteaua pe somiera.

Ce sunt acarienii? – Saltele saltex pret

Paraziti care se dezvolta in toate colturile intunecoase si umede (mocheta si saltele neaerisite), care stau adesea la baza alergiilor.

Invizibili cu ochiul liber acarienii se hranesc cu resturi de piele rezultate din descuamarea epidermei noastre. Aproximativ 15 % din populatie sufera de o alergie generata de acarieni. Mancarimile si astmul sunt manifestarile uzuale.

Saltele saltex pret

Pentru a lupta impotriva proliferarii excesive a acestora, recomandam:

  • Aspirarea prafului dar mai ales a saltelei;
  • Pastrarea curateniei in dormitor;
  • Verificarea umiditatii din atmosfera pe care o poti scadea printr-o aerisire si incalzire corecta a camerei;
  • Curatarea chimica a cuverturilor, pernelor si pilotelor;
  • Folosirea unei protectii de saltea.

Saltele saltex pret

Pentru copii si persoane care sufera de alergii, recomandam protectia de saltea cu fibra de lapte (are acelasi ph cu cel uman).

Sursa: smartwoman.hotnews.ro

Saltele saltex pret

Call Now Button