Saltele medicale – generalitati si structura interioara a saltelei

Structura interioara a saltelei – Saltele medicale – Stil Autentique

Vom incerca prin intermediul acestui articol sa sintetizam principalele generalitati ale unei saltele medicale.
Comparativ cu anii precedenti, pe piata romaneasca exista o gama larga de produse in ceea ce priveste saltelele. Ne referim aici mai ales la structura lor care poate fi realizata din spuma poliuretanica, spuma cu memorie (memory foam), latex, apa, sau diverse alte materiale bio cum ar fi nuca de cocos, aloe vera, etc. Dezvoltarea productiei de saltele a survenit si datorita modernizarii tehnologiei care a permis crearea unor saltele cu proprietati si caracteristici inovatoare.
La noi, cele mai raspandite saltele sunt cele cu arcuri, asta si pentru ca in trecut majoritatea saltelelor erau fabricate pe o strctura bazata pe arcuri. Evolutia insa si-a spus cuvantul. Aceste modele exista si in prezent,in varianta saltele pocket, aranjate intr-un mod independent. Arcurile lucreaza individual, nu legate impreuna, in acest fel oferind mult mai multa libertate in ceea ce priveste miscarea astfel ca rezistenta si durata lor de viata este mult mai mare.

Saltele medicale – generalitati si structura interioara

Despre aceste saltele medicale putem afirma ca in prezent sunt cel mai vandut model. Structura lor interioara este compusa din unul sau doua straturi din spuma poliuretanica.
Achizitionarea unei saltele medicale reprezinta o alegere buna? Daca ai probleme cu spatele, coloana vertebrala (sedentarismul duce la afectiuni severe) raspunul e cat se poate de ferm: da!
Toate aceste saltele medicale au o baza cu densitate ridicata, cu alte cuvinte sunt mai rigide / tari, pentru a putea ajuta coloana sa fie mentinuta intr-o pozitie dreapta pe toata perioada somnului. Veti observa intr-un interval rapid ca ameliorarile tuturor problemelor isi vor face aparitia.

Structura interioara a saltelei
Revenind la structura produselor din categoria saltele medicale trebuie sa spunem ca aceasta poate diferi de la saltea la saltea. Producatorii sunt cei care aleg compozitia in functie de cum doresc sa isi promoveze produsele, cu grade diferite ale rigiditatii.
Modelele noi sunt compuse dintr-un mix al materialelor: spuma poliuretanica foarte densa si o a doua parte cu densitate sesizabil scazuta. In acest fel, printr-o simpla operatiune de intoarcere pe o fata sau alta vom putea obtine o saltea medicala tare iar alta ceva mai moale.

Structura interioara a saltelei
Procedura prin care se obtine o saltea medicala mixa este urmatoarea: baza contine spuma multidensa iar partea superioara un al doilea strat din spuma poliuretanica usor elastica. Marginile saltelei au spuma densa pentru a fi evitata lasarea / tasarea lor. Trebuie mentionat faptul ca pe piata putem gasi multe alte modele din aceasta categorie: saltele medicale ortopedice, saltele medicale profilate sau saltele medicale aerate.

Saltele medicale – informatii generale – structura interioara a saltelei

– confort excelent si o buna ergonomie
– sustinere ideala a coloanei vertebrale, zona lombara / cervicala
– proprietati antibacteriene, un detaliu important pentru toate persoanele care au diferite alergii
– durabilitate ridicata in timp datorita posibilitatii intoarcerii periodice, pe o parte sau alta

Saltele medicale – generalitati si structura interioara a saltelei

Matlasarea unei saltele medicale asigură confortul imediat ce ne intindem in pat. Senzația confortului poate avea multe forme : una de scufundare, moale sau tonica. Grosimea este iarasi un factor care poate influenta mult aceste senzatii.
Nucleul saltelei asigura susținerea corectă a coloanei vertebrale și permite muschilor să se relaxeze complet. Este realizat din arcuri (in unele cazuri ) sau din spuma densa sau elastica. Elasticitatea structurii este cea care influentează calitatea susținerii spatelui, coloanei.
Gradul calitativ al unei saltele medicale depinde in functie de distribuirea presiunii, microclimatul pielii, proprietatile antibacteriene / antialergice, stabilitatea sau durabilitatea pe termen lung. Ceilalti parametrii, cum ar fi fermitatea, sunt specifici, personalizati pentru fiecare client, separat. Unii preferă saltele tari, altii din contra, moi, fapt pentru care, asa cum am spus mai devreme, unii producători confecționează saltele cu o parte tare, iar cealaltă moale. Astfel, prin simpla intoarcere, aceeasi saltea poate satisface preferintele mai multor persoane.

Structura interioara a saltelei si Ingrijirea unei saltele medicale

La acest capitol incercam sa va prezentam mai multe solutii deoarece ingrijirea, protectia, este strans legata de durabilitatea saltelei.
Prima propunere este folosirea unei huse protectoare pentru a proteja salteaua de elemente distructive cum ar fi praful, transpiratia (care prin umezeaza pote duce la aparitia zonelor cu mucegai), matreata, celulele moarte sau mizeria de orice fel.
Spalarea huselor trebuie sa fie o operatiune repetata la cateva luni.
Revenim iarasi la intoarcerea saltelei, acest lucru fiind necesar macar o data la sase luni pentru a asigura o uzura uniforma, atat pe o parte cat si pe alta. Inversarea se poate face si pe lungime, schimband zona superioara (a capului) cu cea inferioara (a picioarelor). Acest lucru nu este valabil doar pentru saltelele medicale ci si pentru celelalte modele, cu arcuri, latex sau spuma memory foam.
Atunci cand schimbam lenjeria, este cat se poate de recomandat ca salteaua sa fie lasata „sa respire” prin mentinerea ferestrei deschise, factor ce nu permite formarea acarienilor.
Salteaua poate fi curata prin diverse modalitati, una dintre ele fiind aspirarea.
In cazul in care se intampla sa murdarim salteaua, ne referim la petele lichide, nu este deloc indicata folosirea unor substante chimice (riscam sa cream zone toxice) si nici a apei din abundenta. Toate acestea pot arde sau deteriora materialul foarte rau.
Cand ni se intampla asa ceva, trebuie sa actionam cat mai rapid, sa incercam sa inlaturam pata, imediat ce am observat-o. Zona afectată se tamponează cu un prosop (hartie / material textil), iar apoi utilizand un sapun normal și o carpa sau un burete ușor umed, prin miscari circulare. Suplimentar, la sfarsit, se poate aspira intreaga zona.
Atunci cand ne mutam sau depozitam salteaua intr-o alta zona, aceasta nu trebuie indoita / pliata deoarece pot exista ruperi ale spumei poliuretanice. Nici saritul pe aceasta, o actiune uneori foarte distractiva,nu este deloc benefica structurii. Respectand toate aceste recomandari va veti putea bucura pentru mult timp de proprietatile, respectiv calitatea saltelei.Structura interioara a saltelei – Saltele medicale – Stil Autentique

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button
× Comanda prin Whatsapp